XXIX ehk minu kennedy

10:14

Enne raamatu juurde minemist mainiksin, et see on esimene teos, mis sa loetud e-kujul. Spetsiaalset lugerit mul pole, kasutasin selleks telefoni ning kuna see alati taskus ja igal vabal hetkel lugesin, sai raamat ka kiirelt läbi. Lugesin seda kuutasulises Fabula äppis - siin.


Kui Stig Rästa "Minu Kennedy" eelmise aasta lõpus ilmus ning kohe raamatupoodide edetabelid vallutas, ei tekinud mul tunnet, et see on raamat, mis mind väga paeluks. Nähes aina ilmuvaid kiidulaule, siis ikkagi tekkis tunne, et peaks lugema. Läbi sai teos väga kiirelt ning pean nentima, et tasus lugeda küll.

Autor on igale eestlasele tuttav, kuna esindas 2015. aastal Eestit eurovisioonil, kuid tema minevik on ilmselt teatav vähestele. Mehe lapsepõlv möödus Lasnamäel, noorukieas said proovitud alkohol, kanep, ecstasy, kokaiin. Ühel hetkel Stigile aitas, üles ütles ka tervis. Temast sai aga järgmiste tablettide ori, nüüd siis meditsiinilistel põhjustel. Kuulsust tabas haruldane neerupealsete puudulikus, mis muuseas kimbutas näiteks Ameerika presidenti Kennedyt. Sealt siis ka raamatu pealkiri. Lisaks on mehel olnud mitu korda sügav depressioon, ärevushäired, paanikahood, ka sel ajal kui Outlodziga Eurovisioonile püüdles. Iseenda leidmiseks suundus Stig Hispaaniasse palverännakule ning seal tuli ka idee oma üleelamistest raamat kirjutada.

Stig on oma elu kirjeldanud väga värvikalt ja meeldejäävalt, mitu korda olen end tabanud seiku raamatust ümber jutustavat: "Tead, mis Stig Rästal juhtus". Mõne teise raamatuga on nii olnud, et tahan küll toimunut edasi anda, aga ei leia sõnu, millega seda teha. Eks siin mängib rolli see ausus, millega laulja oma elu lugeja ette laotab. Tundub, et mitte midagi ei ole jäetud varjule. Palju räägib autor asjadest, millest muidu ei räägita, või kui siis ainult suletud uste taga. Vahepeal läheb ehk isegi liiga rõvedaks, eriti igasugused narkovärkide kirjeldused. Mida vanemaks Stig aga saab, seda küpsem on ta lugu. Mulle meeldis kõige rohkem see osa, mis eurovisiooniga seotud oli, telekast näeb ju vaid seda, mida näidata tahetakse.

Väljakutses läheb teema alla raamat, mis algab sinu esitähega.

You Might Also Like

0 kommentaari

CC BY-NC-ND